Bilutleie USA

landscape

USA strekker seg fra Atlanterhavet i Øst til Stillehavet i Vest. I nord går grensen mot Canada og sørstatene deler sine grenser med Mexico. Det imponerende store landet rommer en hel rekke kulturer, religioner og folkeslag. USA er delt inn i 50 ulike stater, som alle har sitt særpreg. I ekte amerikansk stil, bør landet oppleves med bil. Selv om du vanskelig vil rekke over alt USA har å by på, kan du få med deg en hel del ved å bestille en leiebil og cruise gjennom landet.

Hvordan bestille leiebil i USA

Du vil fort oppdage at det er finnes en overveldende mengde tilbud for bilutleie USA. Den som tjener mest på den omfattende konkurransen er selvsagt deg som forbruker. Prisen presses ned og kvaliteten går opp, og du kan få mye igjen for pengene når du bestiller leiebil i USA. Tilbudet inkluderer relativt lokale utleiefirma, samt store selskaper som Avis, Sixt, Budget, Thrifty, Fox og National.

Det kan være spesielt nyttig å bestille gjennom en av de store utleiefirmaene dersom du ønsker å hente bilen ett sted, og avlevere den på en annen lokasjon. Vær imidlertid oppmerksom på at prisen ofte stiger når leveringsstedet er et annet enn hentestedet. Er du tidlig ute med å bestille bilen, kan du likevel få et godt tilbud.

Viktig å vite om livet på veien

På generell basis er det behagelig og oversiktlig å kjøre bil i USA. De har som regel godt vedlikeholdte veier, noe du spesielt vil erfare når du kjører på Highway og Interstate. Det er som regel enkelt å følge skilting for å komme seg mellom ulike stater og innad i den enkelte stat. Det kan likevel være nyttig å kjøpe en kartbok, slik at du holder god oversikt hele tiden.På noen områder skiller kjørekulturen i USA seg fra hva du kanskje er vant til i Norge. For det første må du være oppmerksom på at kjørereglene kan variere noe fra stat til stat. Noen generelle huskeregler kan vi likevel tilby. Det er selvsagt ikke tillatt å drikke alkohol mens du kjører. Det som kanskje er mer overraskende, er at alkohol fortrinnsvis skal oppbevares i bagasjerommet. Blir du stoppet med en åpnet alkoholholdig drikke i bilen, kan du ha en saftig bot i vente.

Det er som regel tillatt å kjøre til høyre i veikryss. Dette gjelder også når det i utgangspunktet er rødt lys. Forutsetningen er at kjørebanen er klar og at det ikke eksplisitt fremgår noe annet av skiltingen. For øvrig har man vikeplikt for trafikk fra høyre. Rådfør deg gjerne med utleiefirmaet når du henter din leiebil. De hjelper deg gjerne med tips og triks for kjøring på amerikanske veier.

Husk riktig forsikring

Det er spesielt viktig å være oppmerksom på at man har adekvat forsikring når man skal kjøre leiebil i USA. I tillegg til vanlig ansvarsforsikring må du ha en såkalt «Additional Liability Insurance» (ALI). Det kan videre være lurt å benytte en bilutleieforhandler som også tilbyr tyveriforsikring og ubegrenset kjørelengde.

Reisetips

Vårt beste råd er å konsentrere ferien til et avgrenset område av USA. På den måten kan du få mest mulig ut av hvert enkelt stoppested.

Bestill en leiebil som du henter i Los Angeles. Her kan du nyte lange dager på stranden etterfulgt av et pulserende nattliv. Enten du kun vil slappe av, eller surfe på bølgene er Los Angeles en perfekt start på en ferie langs USAs stillehavskyst. Bruk bilen til å kjøre til Santa Barbara eller San Luis Obispo. Du kan med fordel legge turen til San Francisco, som er perfekt for deg som elsker vakker arkitektur, yrende folkeliv og solfylte dager.

Er du mer interessert i å oppleve det «ville Vesten», kan du starte ferien i Texas. Se den verdenskjente elven Rio Grande som ligger ved grensen til Mexico. Legg utren til delstaten El Paso, som ligge like ved elven. Her kan du oppleve en spennende blanding av amerikansk og mexicansk kultur. Aktiviteter du kan foreta deg varierer fra hesteridning, klatring og fjellturer til livlige konserter. For en helt annen opplevelse, kan du besøke delstaten er Houston. Byen er den største i Texas og omtales ofte som USAs finanshovedstad. Houston er spesielt kjent for å huse store internasjonale oljeselskap.

Route-66

Roadtrip i USA

Det finnes mange spennende reisemål i USA, problemet er heller at man ikke nødvendigvis får tid til å oppleve alt man ønsker. Dersom du vil bruke mye tid på veien og se masse underveis, er det mange spennende ruter man kan kjøre. Du finner gode nettsider som kan anbefale hva man kan gjøre og se på en ekte amerikansk roadtrip.

Blant de mer populære roatrip­rutene finner du den verdenskjente Route 66, som strekker seg fra Chicago til Los Angeles. Fly til en av destinasjonene, og hent ut en leiebil som du leverer ved reisens slutt. Dette er en unik måte å få med seg mye amerikansk historie og severdigheter.